Danmarks Kunstbibliotek

Åbningstider man 30. jan. Udlån og læsesal kl. 10:00 - 17:30 Studiesal kl. 10:00 - 15:00 Reserver tid
English
BibliotekSamlinger E-ressourcerTemaKatalog
LånerstatusNy lånerSøg
Alle Nyt i samlingenUdstilling
Udstilling - Kunstbiblioteket foldet udUdstilling - Agnete Frederikke Laub HansenUdstilling - ArkitekturmodellerUdstilling - Kunsttidsskriftet Klingen 1917-1920Opmålingstegninger fra Arkitektskolen i AarhusUdstilling - Arkitekten Kaj Gottlob (1887-1976)SkitsebøgerHuse der har formet os Bryghusgrunden Modeller til VelfærdsdanmarkKasper Heiberg – kunstnerisk forskning i farver Mange mulige Marmorkirker

Forlaget Wedgepress & Cheese

Fra december 2020 viser vi en privatsamling af kunstnerbøger fra forlaget Wedgepress & Cheese i udlånsområdet Nyhavn 2.

Den svenske konceptkunstner Leif Eriksson (1939-2019) var en central figur i arbejdet med kunstnerbøger i Skandinavien. I 1978 grundlagde Eriksson forlaget Wedgepress & Cheese, og i årene frem til 2010 udgav han omkring 130 kunstnerbøger.
Forlaget var på sin vis synonym med Erikssons kunstpraksis, og størstedelen af udgivelserne er egne værker, men udgivelserne tæller også andre svenske- og internationale kunstnere. Forlagets største aktivitet fandt sted i løbet af 1980’erne, og kulminerede med ti års jubilæumsudstillingen på Malmö Konsthall i 1988.

Leif Eriksson på en kunstnerbogs-udstilling, som han lavede et sted i Skåne omkring 1979.
Leif Eriksson på en kunstnerbogs-udstilling, som han lavede et sted i Skåne omkring 1979.

For Eriksson var kunstnerbøgerne en undersøgelse af alternative rum for kunstnerisk udfoldelse. Denne undersøgelse kommer til udtryk i hans egne kunstnerbøger, der udfordrer bogens konventioner om form, litterært indhold, kronologi og materialitet.
Eriksson var en tidlig repræsentant for konceptkunsten i Sverige, men han var i høj grad også en del af 1970’erne og -80’ernes mail art og fluxus-bevægelse. Et kendetegnende element i Erikssons kunstnerbøger er netop et fokus på det konceptuelle, der ofte refererer til egne kunstprojekter eller på finurlig vis går i dialog med andre kunstneres værker.
Parallelt med forlaget grundlagde Eriksson i 1978 det omfattende Swedish Archive of Artists’ Books (SAAB), der i dag kan ses på Ystad Kunstmuseum.

Klik på linket for at se en film med Leif Eriksson:
https://www.youtube.com/watch?v=dokbulqLCmc

Klik på linket for at læse Anders Kjær Rasmussens artikel om Leif Eriksson i Kunstkritikk:
https://kunstkritikk.dk/leif-eriksson-in-memorian/

MeddelelserÅbningstiderKontaktCopyright politikPrivatlivs- og persondatapolitik Rammeaftaler, årsrapporter, udbud, m.v.Ledige stillinger

Danmarks Kunstbibliotek

Besøgsadresse:
Nyhavn 2
1051 København K.

Studiesalen

Besøgsadresse:
Transformervej 21B
2860 Søborg

Bestil tid til studiesalen

Postadresse

Det Kgl. Bibliotek
Danmarks Kunstbibliotek
Christians Brygge 8
1219 København K.

Billedmateriale © 2023 Danmarks Kunstbibliotek