Hybrider. Grænseområdet mellem litteraturen og kunstnerbogen.
De fleste kunstnerbøger laves af billedkunstnere. En række værker eksisterer dog i et grænseområde mellem litteraturen og kunstnerbog uden at det lader sig afgøre, hvorvidt værket tilhører det ene eller andet. Vi har valgt nogle eksempler, både nye og gamle, danske og udenlandske.
Udstillingen kan ses i åbningstiden på Danmarks Kunstbibliotek, Nyhavn 2, 1007 København K, i perioden fra d. 5. januar til 28. januar. Denne udstilling er den tredje af en serie på i alt tre udstillinger af kunstnerbøger på Danmarks Kunstbibliotek. Serien er kurateret af Cecilia Westerberg og Thomas Hvid Kromann.
Man vil kunne se disse og flere til:
Morten Søndergaard: ”Numeralier” fra Ordapotek, 2010. Digteren som kvaksalver og ordkløver.
Marc Saporta: Composition nr. 1, 1962. Hvor starter det? Hvor slutter det? Her vælger læseren selv. Bogen er boks og rækkefølgen til forhandling i dette tidlige avantgardeværk (genudgivet i 2011).
Julie og Ursula Andkjær Olsen: Have og helvede, 2010. Tekst og billede syes sammen.
Hulda Lütken: Moderen og Sønnen, 1933. En parodi på såvel datidens murstensromaner som den bibliofile tradition. Trykt på Sværvægtstrykkeriet! Et undtagelsesværk i en ellers seriøst Digterindes œuvre. Minimalnarrativer i form af udklip.
Henrik Have: Pferde. 1972. En af forfatterens tidlige, fluxus-inspirerede ophobninger af billede og tekst. Nogle år senere gik billederne og skriften hver sin vej i Haves produktion. Men indtil videre holdes de sammen – af et sæt hvide stofhandsker.
